Premiér odcestoval do USA na rokovanie s predstaviteľmi U. S. Steel

24.03.2013 Celý región

Bratislava 24. marca (TASR) - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) dnes ráno odcestoval do USA na rokovanie s predstaviteľmi spoločnosti U. S. Steel. V centrále firmy v americkom Pittsburghu bude v pondelok 25. marca o 8.00 h miestneho času rokovať o zotrvaní oceliarskeho gigantu v Košiciach.

Premiéra na ceste sprevádza minister financií Peter Kažimír a šéf rezortu životného prostredia Peter Žiga. "Keďže vyjednávania pokročili do záverečnej fázy, niektoré otvorené otázky si vyžiadali intervenciu na najvyššej úrovni," uviedla hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Hudáková.

Fico počas konferencie Americkej obchodnej komory (AmCham) v Bratislave 5. marca avizoval, že rokovania medzi predstaviteľmi vlády a spoločnosťou U. S. Steel sa blížia ku koncu. "S U. S. Steelom rokujú viaceré pracovné skupiny a hľadáme riešenia," konštatoval premiér s tým, že vláda SR chce, aby firma ostala pôsobiť na území Slovenska, pretože v opačnom prípade by bolo v Košiciach ohrozených niekoľko tisíc pracovných miest. "Nechcem dopredu, nebolo by to správne, komentovať nejaké závery, výsledky," doplnil vtedy Fico.

Správy o plánovanom odchode amerických oceliarní z východu Slovenska sa v médiách objavili začiatkom tohto roka. Dôvodom mali byť predovšetkým náklady spoločnosti v súvislosti s energiami a legislatívou EÚ v oblasti životného prostredia, vyžadujúce si vysoké dodatočné investície.
 

Vyberte región